Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Μόνο η αποφασιστικότητα και ο ανυποχώρητος αγώνας φέρνουν αποτέλεσμα

Οι συνάδελφοι γιατροί με ΔΠΥ δικαιώθηκαν.
Ο αγώνας όλων μας για πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών τους από τον εργοδότη, (στοιχειώδες δικαίωμα και σαφέστατη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης εργασίας που υποκρύπτεται) έφερε αποτέλεσμα: Ο ΟΚΑΝΑ και τα συναρμόδια Υπουργεία (Υγείας και Εργασίας) αναγκάστηκαν να αναζητήσουν τρόπους να αντιμετωπίσουν την αδικία και τον παραλογισμό του νόμου Κατρούγκαλου που ψήφισε η κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ.

Αλλά ένας αγώνας δεν έχει νόημα μόνο για τα άμεσα αποτελέσματα του. Μπορεί να μας βοηθήσει να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τη γενικότερη στάση μας. 
Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, αυτό που έγινε δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ακόμη απόδειξη της σοφής λαϊκής ρήσης: "το ζόρι βγάζει λάδι".
  • Αν δεν επιμέναμε να πάρουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι τον αγώνα στα χέρια τους
(πχ. αν δεν αντιστεκόμαστε έμπρακτα στη λογική της αντιπροσώπευσης, που ήθελε στη συνάντηση στο υπουργείο να συμμετάσχουν μόνο οι συνδικαλιστές και όχι οι ίδιοι οι γιατροί με ΔΠΥ, γιατί "δεν χωράνε")
  • αν δεν δημοσιοποιούσαμε το θέμα,
(αν πχ ακούγαμε τους "εσωτερικούς" βοηθούς και υποστηριχτές της Διοίκησης, οι οποίοι στο ΔΣ του σωματείου υποστηρίζουν ότι η δημοσιότητα είναι κίνδυνος)
  • αν δεν απευθυνόμαστε στα συνδικαλιστικά όργανα και τις επαγγελματικές ενώσεις γιατρών και νοσηλευτών
(γεγονός που τρομοκράτησε τόσο την παρέα των Διοικούντων, ώστε έχασαν τον έλεγχο και άρχισαν να εξαπολύουν δεξιά και αριστερά απειλές. Αλήθεια πως ονομάζεται στους trendy κύκλους η εργοδοτική τρομοκρατία;), 
  • αν δεν υπήρχε η απειλή της νομοθετικής ρύθμισης που ετοιμάζει το ΚΚΕ
(και η οποία πρέπει να κατατεθεί μιας και η λύση που βρέθηκε είναι μερική και αφορά μόνο τους γιατρούς και όχι τις υπόλοιπες ειδικότητες πχ. ψυχολόγοι με ΔΠΥ και ιδιωτικά γραφεία)  

Αν με λίγα λόγια δεν δείχναμε "εμπάθεια" και δεν κάναμε φασαρία, 
δεν θα ίδρωνε κανενός το αυτί, όπως δεν είχε ιδρώσει 10 μήνες τώρα. ...

Δεν θα έψαχναν να βρουν λύση, κι έτσι δεν θα έβρισκαν το "παραθυράκι"  (που μάλλον από λάθος είχε ξεχάσει να καταργήσει ο Κατρούγκαλος). 
Θα συνέχιζαν να μας λένε φληναφήματα  περί "νομιμότητας" (Αλήθεια τελικά ποιο είναι το "νόμιμο"? Αυτό που λέγαμε εμείς ή αυτό που μας τσαμπουνάγανε τόσο καιρό με ύφος σαράντα και πλέον καρδιναλίων? Αν η πρόταση του ΓΔ για εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου γινόταν δεκτή (επειδή δεν υπάρχει άλλος νόμιμος τρόπος καθώς μας έλεγαν), πόσοι γιατροί θα είχαν μείνει σήμερα στον ΟΚΑΝΑ?). 
Και για να πούμε τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν: γιατί δεν έψαξαν όλοι τους (Πρόεδρος, ΔΣ, έγκριτοι νομικοί που ετοιμάζουν κατά παραγγελίαν γνωμοδοτήσεις και Γενικός Διευθυντής ) να δούνε τι προβλέπει ο νόμος και άφησαν 6 συναδέλφους να παραιτηθούν, στερώντας τον Οργανισμό από έμπειρα και αναγκαία στελέχη? 
Την ευθύνη αυτής της απώλειας δυναμικού θα την αναλάβουν? Θα βγάλουν άραγε ένα Δελτίο Τύπου όπου θα λένε ότι εξ αιτίας της ολιγωρίας τους παραιτήθηκαν οι γιατροί? Ή μήπως φταίνε για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ? Ποιόν ή ποια  θα παύσουν τώρα για να νοιώσουν αθώοι και να ησυχάσουν την συνείδηση τους?

Στη δίνη των ημερών προέκυψε και κάτι ακόμη πιο αποκαλυπτικό: Όπως η λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού εκμεταλλεύεται ακόμη και τις φυσικές καταστροφές για να εφαρμόσει τα ειδεχθή μέτρα του (είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο μέτρο μετά τον τυφώνα Κατρίνα στην Ν'έα Ορλεάνη, ήταν η κατάργηση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης), έτσι και οι δικοί μας νεοφιλελέ Διοικούντες, βρήκαν την ευκαιρία να προωθήσουν ακόμη περισσότερο την κρυφή τους ατζέντα: την ουσιαστική κατάργηση των προγραμμάτων υποκατάστασης και την αντικατάσταση τους από ΑΤΜ χορήγησης (ζωντανά ή τεχνητά λίγη διαφορά έχει). Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται:
"Μας δημιουργούν πρόβλημα οι γιατροί? Δεν χρειάζονται οι γιατροί". 
"Δεν μας φτάνουν οι γιατροί? Θα τους μοιράσουμε στα δυο".   
Σαν διορισμένοι αυτοκράτορες νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν λάστιχο το πλαίσιο, τον εσωτερικό κανονισμό, ακόμη και την κοινή λογική.

Δεν περιμένουμε περισσότερα από αυτούς που νοιάζονται μόνο για τη μείωση του κόστους και δίνουν συγχαρητήρια στη μονάδα με το χαμηλότερο κόστος ανεξάρτητα από οποιαδήποτε ποιοτικά δεδομένα αποτελεσματικότητας. Από αυτούς που περήφανα επιδεικνύουν γραφήματα όπου φαίνεται ότι μείωσαν το κόστος ενώ αύξησαν τις θέσεις θεραπείας. Τυφλοί από αυτοθαυμασμό, δεν βλέπουν ότι αυτό δεν είναι καν δικό τους έργο: τα μνημόνια έκαναν τη βρώμικη δουλειά. Η μείωση του κόστους των υπηρεσιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των μισθών μας στο μισό (ως γνωστόν οι προϋπολογισμοί όλων των οργανισμών εντάσεως εργασίας αποτελούνται κυρίως από τους μισθούς των εργαζομένων).
Αλλά ας μην τους αδικούμε: Βοήθησαν κι αυτοί, έχουν δίκιο να επαίρονται: μηδένισαν σχεδόν τις ουροληψίες για δυο χρόνια, κατάργησαν τα εμβόλια και τις ιολογικές εξετάσεις και  μείωσαν τη διανομή συρριγγών. Το σωστό να λέγεται... 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ας μη γελιόμαστε. 
Τα μνημόνια, η λιτότητα, με άλλα λόγια η ταξική μεροληψία υπέρ των πλουσίων και δυνατών, για να εφαρμοστούν στην πράξη χρειάζεται να υπάρχουν "πρόθυμοι" σε όλα τα επίπεδα:
Πρωθυπουργοί και υπουργοί που ξέρουν και μπορούν να κάνουν κωλοτούμπες και να μετατρέπουν τα όχι σε ναι χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, να κόβουν συντάξεις την ίδια στιγμή που αγοράζουν όπλα δισεκατομμυρίων, να "εκσυγχρονίζουν" τους πλειστηριασμούς και να συλλαμβάνουν άμεσα όσους αντιστέκονται, να συκοφαντούν τους μαχόμενους ιατρούς του ΕΣΥ και να χαϊδεύουν τα αυτιά των μεγαλοκαθηγητών κοκ. 
Αλλά συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η εφαρμογή των μνημονιακών και φιλελεύθερων πολιτικών δεν γίνεται αφ΄ υψηλού και δια μαγείας.
Χρειάζεται την συνδρομή και τη "σκληρή" εργασία των προθύμων μεγαλο- μικρο- μεσαίων στελεχών. Χρειάζονται αυτοί και αυτές που αποδέχονται να υπηρετήσουν αυτές τις πολιτικές και να τις εφαρμόσουν στο πεδίο που τους έχει ανατεθεί.

Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους και θα το ξαναπούμε: η προσπάθεια να απαλλαγεί η Διοίκηση του Οργανισμού από την πολιτική ευθύνη επειδή "δεν ήξεραν", "δεν κατάλαβαν", "δεν πρόλαβαν", "δεν μπορούσαν γιατί δεν ήταν στο πεδίο της αρμοδιότητας τους" και δεν συμμαζεύεται, οδηγεί  στην απαλλαγή από την ηθική απαξίωση όλων αυτών που δέχονται να υπηρετήσουν τις κυβερνήσεις της άγριας λιτότητας και του ξεπουλήματος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σε τελική ανάλυση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια όχι μόνο στην αθώωση των ταξικών πολιτικών αλλά και στην ενσωμάτωση όλων μας στην λογική της παραίτησης και (γιατί όχι?) στην αποδοχή της διαπλοκής με την εξουσία. 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η σιωπή ήταν και είναι συνενοχή.   
Ο μόνος δρόμος είναι η αλληλεγγύη, η αντίσταση και η συλλογική δράση. 
Πρέπει να αντισταθούμε στο ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για κατάργηση ΟΛΩΝ των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Για να φύγουν οι εργολάβοι. Για να έχουμε όλοι σταθερές και ασφαλείς σχέσεις εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς.

ΥΓ. Τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συζήτησης του "θέματος" Πλαγιαννάκου στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ είναι εξαιρετικά σημαντικά. Φανερώνουν την βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη των Διοικούντων, που οδηγεί στην εν τοις πράγμασι ουσιαστική απαγόρευση της συμμετοχής των εργαζομένων σε κινητοποιήσεις του Συλλόγου. Αποκαλύπτουν ότι οι ισχυρισμοί της Διοίκησης περί αξιοκρατίας είναι ψευδεπίγραφοι και εκ του πονηρού για να αντικαταστήσουν τους "άλλους" με τους "δικούς" τους. Καταδεικνύουν με αδιάψευστο όσο και οδυνηρό τρόπο το χαμηλό επίπεδο της συζήτησης και την φτώχεια των επιχειρημάτων που ανταλλάσσονται στο επίπεδο του ΔΣ ενός Οργανισμού όπως ο ΟΚΑΝΑ. Επειδή τα πρακτικά αυτά αφορούν και προσωπικά δεδομένα, δεν μπορούμε να τα δημοσιεύσουμε αυτούσια σε αυτό το blog. Ωστόσο με τη δική μας παρότρυνση και επιμονή ήδη έχει ληφθεί η απόφαση σε επίπεδο ΔΣ του Συλλόγου για προσφυγή στον Ειδικό Γραμματέα Επιθεώρησης Εργασίας και σε όποιον άλλο αρμόδιο Οργανισμό ή Ανεξάρτητη αρχή κριθεί απαραίτητο. Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει, αλλιώς θα κακοφορμίσουν μαζί του και όλοι οι συνδικαλιστές που δεν έκαναν ότι έπρεπε (και όχι μόνο αυτοί που για άλλη μια φορά "δεν είναι σίγουροι για το τι έγινε και επιφυλλάσσονται"). 


32 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Aγαπητε ευτυχώς η ταλαιπωρία σου θα σταματήσει σύντομα !

      Διαγραφή
    2. Σαν θεραπευομενος θλίβομαι όταν βλέπω από την μια οι συν θεραπευομενοι μου να φωνάζουμε για υπηρεσίες (γιατρους,οδοντιατρους,παθολογους,εμβόλια,εξετάσεις κλπ) για μη βοήθεια επαγγελματικης αποκατάσταση ς και ενα σωρό αλλες ελλείψεις.
      Και από την άλλη αυτό που μας ενδιαφέρει βασικά είναι να παίρνουμε ενα φάρμακο μόνο χωρίς άλλη υποχρέωση.
      Στο όνομα της μείωσης βλάβης βεβαίως.

      Διαγραφή
    3. Αν είσαι όντως θεραπευόμενος, δεν είναι ανάγκη να γράψεις εδώ το όνομά σου. Γράψτο εκεί που θα χει μια αξία. Στείλε (εσύ κι όσοι άλλοι θεραπευόμενοι σαν εσένα θέλετε μια ποιοτική θεραπεία) μια επιστολή στη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, το Υπουργείο, την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τα κόμματα, την Προεδρία της Δημοκρατίας. Να ακουστείτε κι εσείς, όσοι είστε. Όχι μόνο αυτοί που θέλουν "ενα φάρμακο μόνο χωρίς άλλη υποχρέωση". Αν δεν δείξετε ότι υπάρχετε, οι άλλοι που θέλουν "ενα φάρμακο μόνο χωρίς άλλη υποχρέωση" θα μονοπωλούν την συζήτηση. Και θα δίνουν "δικαίωμα" σε αυτούς που αποφασίζουν την πολιτική που περιέγραψες...

      Διαγραφή
    4. Στον αγαπητό Κο.Βαλαχα δεν υπάρχουν φίλε μου μπλογκ θεραπευομενων που να λειτουργούν δημοκρατικά.Δεν υπάρχουν καν συλλογικότητες ή συλλογοι παρά μόνο σφραγίδες ιδιωτικοι για προσωπικό όφελος. Λυπάμαι αν σε στεναχωρώ αλλά αυτή είναι η αλήθεια,δεν έχεις παρά να κοιτάξεις γύρω σού για το αληθές. Εκτός αν θεωρείς πραγματικότητα τα δέκα είκοσι άτομα που σχολιάζουν εκεί.

      Αγαπητέ φίλε εργαζόμενε(;) μακάρι με μία επιστολή να λυνοντουσαν τα προβλήματα.

      Διαγραφή
    5. Συνεχίζω.Ξέρετε κάτι ακόμα,δεν έχουν άδικο σε πολλά από αυτά που λένε συν θεραπευομενοι ,δεν έχουν άδικο που τα βάζουν μαζί σας και τσουβαλιαζουν κακώς βέβαια όλους σας.
      Σκυψτε με περισσότερη αγάπη επανω μας ,βοηθήστε και μη τιμωρητε . Σαφώς και πρέπει να υπάρχουν κανόνες αλλά δώστε περισσότερο βάση στον άνθρωπο. Φυσικά και δεν αναφέρομαι σε όλους σας.

      Διαγραφή
    6. Το σκεφτόμουν αργότερα στο δρόμο,για τον φίλο εργαζόμενο(;) 10/11 12μμ "αν είσαι όντως θεραπευομενος "
      Μα τόσο εντύπωση προκαλεί η θέση μου;ακόμα και σε εργαζόμενους;
      Εντάξει οι συν θεραπευομενοι μου μπορώ να καταλάβω την όποια εντύπωση τους προκαλεί.
      Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που δυστυχώς εδώ επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

      Διαγραφή
    7. Εργαζόμενος είμαι φίλε θεραπευόμενε. Και ξαναλέω : κάντε κι εσείς, που ενδιαφέρεστε για θεραπεία, τις κινήσεις σας! Με μία επιστολή συνήθως δεν λύνονται τα προβλήματα αλλά ποτέ καμιά λύση δεν έρχεται αν δεν υπάρξει μια σειρά κινήσεων. Από κάπου ξεκινάει κανείς...

      Διαγραφή
  2. "φυσικά με την εξ αποστάσεως έλεγχου από ειδικευμένο γιατρό του Ο.Κ.ΝΑ"

    δεν θα χρειάζονται καν γιατροί, ούτε καν ανειδίκευτοι αγροτικοί ή και φοιτητές ιατρικής. Θα βάλουν τους υπαλλήλους του τμήματος πληροφορικής να κάνουν τον έλεγχο και τη διαχείριση των ΑΤΜ. ειδικά άμα είναι καλοί και στο PlayStation... ιδανικοί!

    Μεγάλες επιτυχίες ΑΡΣΥ! αυτό το ΔΣ του Σωματείου πετάει από επιτυχία σε επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αρσυ τώρα σου φταίει επειδή δημοσίευσε το σχόλιο; Το δσ του σωματείου σου φταίει.... γιατί υπάρχει; Κάτι δεν καταλαβαίνω. Ή δεν καταλαβαίνεις.

      Διαγραφή
    2. περίεργο θα 'ταν να καταλάβαινες...
      φαντάζομαι όμως ότι θα κατάλαβες πλήρως το σκεπτικό του atm.... Τέτοιοι είμαστε, τέτοια και χειρότερα μας αξίζουν.

      Διαγραφή
  3. Στο σημερινό συλλαλητήριο να φωνάξουμε και για φτηνά atm υποκατάστατου! να πάρουμε οι ίδιοι τον αγώνα αυτόν στα χέρια μας. το ζόρι βγάζει λάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια που αναφέρθηκαν από τον/την συνάδελφο 9/11 11.51 , ούτε η ΑΡΣΥ ούτε το Σωματείο μας δώσανε την παραμικρή ενημέρωση για το τι συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου.
    Να χαρούμε δημοκράτες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "....Τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συζήτησης του "θέματος" Πλαγιαννάκου στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ είναι εξαιρετικά σημαντικά... Επειδή τα πρακτικά αυτά αφορούν και προσωπικά δεδομένα, δεν μπορούμε να τα δημοσιεύσουμε αυτούσια ..."

    Καλά, δεν είπαμε να γίνετε και wikileaks. Ο καθένας ό,τι μπορεί κι αντέχουν οι πλάτες του. Δημοσιεύστε τα επεξεργασμένα. Χωρίς τα προσωπικά δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρέσει που μερικοί συνάδερφοι? απαντούν στον συγκεκριμένο θεραπευμενο , ο οποίος είχε κανει δημοσίευση στο facebook και παρακινούσε άλλους θεραπευομενους , να ορμήξουν μεσα στις μονάδες και να χιμηξουν στους εργαζόμενους η να τους στήσουν ενέδρα και να τους σκοτώσουν . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρά ο κύριος αυτός είχε κάνει αυτό το πράγμα; αν δεν τον συκοφαντείς και είναι αλήθεια, γιατί ο Σύλλογός μας (άστε τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, δε θα περίμενα κάτι τέτοιο) δεν του τράβηξε μια μηνυσάρα; Κι ύστερα αναρωτιέται κιόλας ο συνάδελφος 9/11 11.51 " Το δσ του σωματείου σου φταίει;". Ναι βρε συνάδελφε, το περίεργο θα ήταν να μην μου φταίει!

      Διαγραφή
    2. Να υποθέσω ανώνυμε 9/11-8.26 ότι ήσουν στην κρίσιμη συνέλευση του σωματείου που αποφασίστηκαν οι ενέργειες. Και στη διαμαρτυρία στο υπουργείο υγείας. Και στην παρεμπόδιση συνεδρίασης του δσ οκανα για τις απολύσεις στην Πάτρα. Και σε όποια άλλη ενέργεια μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή.

      Διαγραφή
    3. Και θέλεις ανώνυμε 10/11 - 9.22 να σου πω ντε και καλά ότι αυτές οι ενέργειες που έχει κάνει ο σύλλογος είναι σπουδαίες; επειδή εσένα σου είναι αρκετές; δικαίωμά σου να σε καλύπτουν και δικαίωμα κάποιου άλλου να λέει "εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα κλπ". Μια που παρακολουθείς όμως όλες τις ενέργειες του συλλόγου (αν δεν είσαι και μέλος του δσ του σωματείου που τις σχεδιάζει...), μπορείς να μας πεις για το συγκεκριμένο θέμα που αναφέρθηκε; έκανε κάτι ο σύλλογος για τις απειλές αυτού του κυρίου θεραπευόμενου;

      Διαγραφή
    4. Συντρόφισες και σύντροφοι, δημοκράτες και δημοκράτισες, κλειδοκράτορες και κλειδοκρατόρισες του συλλόγου

      ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για το τι ειπώθηκε, έγινε, αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίασή σας την οποία μας διαφήμισε η αρσυ;

      Διαγραφή
    5. ΑΠΌ ΌΤΙ ΓΝΩΡΊΖΩ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

      Διαγραφή
    6. Παρακαλάει ο άλλος να του κάνουν μηνύσεις!!!! Έλα Παναγία μου. Ανεξάντλητα τα βίτσια. Ρε παιδιά, δεν υπάρχει πουθενά λίγη υγεία;

      Διαγραφή
  7. Βάλτε ΟΛΑ τα σχόλια που κόψατε, ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έβαλε ένα ενδιαφέρον ζήτημα η ΑΡΣΥ, ακόμα κι αν δεν κατάλαβε κι η ίδια τις προεκτάσεις του. Γράψατε : "...άφησαν 6 συναδέλφους να παραιτηθούν, στερώντας τον Οργανισμό από έμπειρα και αναγκαία στελέχη..Την ευθύνη αυτής της απώλειας δυναμικού θα την αναλάβουν? Θα βγάλουν άραγε ένα Δελτίο Τύπου όπου θα λένε ότι εξ αιτίας της ολιγωρίας τους παραιτήθηκαν οι γιατροί?"

    Τι να συνάγει κανείς από τον λόγο σας ΑΡΣΥ; Πώς εκφράζεται για σας η ανάληψη ευθύνης; Ας μην σας ερμηνεύσω εγώ. Θέλετε να μας εξηγήσετε εσείς τι εννοείτε; Έτσι είναι το σωστό, να μην βάλει άλλος λόγια το στόμα σας..
    Όλγα θα διευκρινίσεις τι θέλατε να πείτε για την ανάληψη ευθύνης, που σωστά καταρχήν θέσατε ως ζήτημα;
    Πρέπει να αρχίσουμε να κουβεντιάζουμε ΚΥΡΙΩΣ γι'αυτά, γιατί αν φτάσαμε όπου φτάσαμε είναι και επειδή δεν υπάρχει η αίσθηση της ευθύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περίμενε απάντηση... Σιγά. Αρκεί η κουβέντα "Θα βγάλουν άραγε ένα Δελτίο Τύπου όπου θα λένε ότι εξ αιτίας της ολιγωρίας τους παραιτήθηκαν οι γιατροί?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πραγματικά ρώτησε κανένας από το σωματείο τι σημαίνει ο επιμερισμός των ασφαλιστικών εισφορών; Η νίκη προφανώς έχει διαφορετική σημασία για τον καθένα. Μήπως οι γιατροί φτάνουν με αυτόν τον τρόπο να πληρώνονται λιγότερο και από τους ειδικευόμενους;;; Μήπως;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε καλέ μου άνθρωπε πόσα χρόνια είσαι στον Οκανα; πιστεύεις ακόμα ότι οι συνδικαλιστές ενδιαφέρονται στ'αληθεια περισσότερο για τα προβλήματα μας απ' όσο για την πάρτη τους; απορώ.

      Διαγραφή
  11. Η συμπεριφορά σας, να μην απαντάτε σε σημαντικά ερωτήματα και κυρίως να απαξιώνετε να μας δώσετε οι ίδιοι κρίσιμες πληροφορίες όπως για παράδειγμα τι έγινε στο τελευταίο ΔΣ του Συλλόγου, σας εξομοιώνει με τις υπόλοιπες τσιφλικάδικες παρατάξεις του Σωματείου και αποτελεί κηλίδα άσχημη στο παρελθόν σας, το οποίο φαίνεται ότι ούτε οι ίδιοι δεν θυμάστε πια.
    Εάν θέλετε πάλι όλοι οι συνδικαλιστές να πείτε την καραμέλα ότι κάποια πράγματα δε μπορούν να λεχθούν σένα μπλογκ που διαβάζουν και άλλοι πλην των εργαζομένων, θα σας πω τι έχουν κάνει από χρόνια σε άλλα Σωματεία με κοινό νου : έχουν τα προσωπικά e-mails από κάθε μέλος του Σωματείου (εφόσον το ίδιο επιθυμεί να έχει ενημέρωση) και στέλνουν ΠΛΗΡΗ ενημέρωση για κάθε συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου.
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.newsit.gr/politikh/farmaki-nd-den-asxoloumaste-ton-paylo-ton-polaki/2291049/

    Έχει τίποτις ομοιότητες το κελπνο με το οκανα;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας ελπίσουμε αρσυ, στ'αλήθεια να το ελπίσουμε, ότι θα προκάμετε έστω και στο παρά ένα να μην κακοφορμίσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή