Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Μερικά ερωτήματα (που βάζει η συγκυρία, όχι εμείς)

Θέμα πρώτο: 
Κλείσιμο μονάδας μεθαδόνης της Νίκαιας (κατ΄ευφημισμόν συγχώνευση, μετακίνηση κα)

Το σχέδιο: Η μονάδα μεθαδόνης της Νίκαιας θα κλείσει και 60 από τους ασθενείς της θα μεταφερθούν στη μονάδα βουπρενορφίνης του Αττικού.  Οι υπόλοιποι 60 ασθενείς της μονάδας θα "διασκορπιστούν" στις υπόλοιπες μονάδες μεθαδόνης του λεκανοπεδίου. το ίδιο και οι εργαζόμενοι.

Γιατί γίνονται όλα αυτά?
Επιχείρημα 1: Θα εξοικονομηθεί προσωπικό.
Απάντηση: Δεν θα εξοικονομηθεί προσωπικό.

Επιχείρημα 2: Θα απορροφηθεί μεγαλύτερος αριθμός ασθενών.
Απάντηση: Αν 60 ασθενείς μεθαδόνης της Νίκαιας  πάνε στο Αττικό και οι υπόλοιποι 60 "διασκορπιστούν", σημαίνει ότι οι μονάδες μεθαδόνης που λειτουργούν στην Αττική μπορούν να "πάρουν" 60 ασθενείς. Γιατί λοιπόν δεν παίρνουν κατευθείαν 60 νέους ασθενείς από τη λίστα μεθαδόνης, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν θέλουν να πάνε σε μονάδα βουπρενορφινης και για το λόγο αυτό παραμένουν εκτός προγραμμάτων? Γιατί?

Αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο πραγματικός λόγος για να γίνει η μετακίνηση - κλείσιμο - συγχώνευση είναι κάποιος ή και όλοι μαζί από τους παρακάτω:
1. Το γινάτι (προσέξτε εκεί στη Διοίκηση γιατί "το γινάτι βγάζει μάτι")
2. Η εξυπηρέτηση μικρο- μεγαλο- συμφερόντων συγκεκριμένων υπευθύνων και η τιμωρία άλλων με αδιαφανή μεν, ευνόητα δε, κριτήρια
3. Η πραγματοποίηση ενός ακόμη βήματος στο πλαίσιο της κρυφής ατζέντας της Διοίκησης για το ουσιαστικό κλείσιμο των μονάδων του ΟΚΑΝΑ (ιδιαίτερα όσων "ενοχλούν") και την ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση στον ιδιωτικό τομέα.
4. Η αδυναμία στελεχών της Διοίκησης να αντιληφθούν με ολιστικό τρόπο την έννοια της θεραπείας, σε συνδυασμό με την άγνοια ή/και την αδυναμία κατανόησης του τι σημαίνει θεραπευτική σχέση, του πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις και πόσο εύκολο είναι να καταστρέψεις σταθερές και όρια στις χαοτικές ζωές των εξαρτημένων ατόμων κλπ, κλπ.

Θέμα δεύτερο: 
Παραίτηση Υπεύθυνου Οικονομικών Υπηρεσιών

Ιστορικό: Ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου συνάδελφος Γιάννης Κακλαμάνης υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Υπεύθυνου του Τμήματος Οικονομικών, αφού το Τμήμα εξαναγκάστηκε ουσιαστικά από τη Διοίκηση να αποτύχει, ώστε να μπει σε εφαρμογή η προειλημμένη απόφαση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ να εκχωρηθεί ο έλεγχος των Κέντρων Πρόληψης σε ιδιώτες. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που υπηρεσία του ΟΚΑΝΑ θα εκχωρηθεί αυτούσια σε ιδιώτες.
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η αριστερά είναι εναντίον της εκχώρησης υπηρεσιών σε ιδιώτες. Μάθαμε με τον καιρό και ιδιαίτερα επώδυνα ότι η πρώτη-φορά-αριστερά  είναι εναντίον της εκχώρησης υπηρεσιών σε ιδιώτες ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ υποχρεώνεται να το κάνει από τις μνημονιακές δεσμεύσεις κλπ. 

Ερωτήματα του απλού λαού: Ποια μνημονιακή δέσμευση υποχρεώνει τον ΟΚΑΝΑ να εκχωρήσει σε ιδιωτική εταιρεία τον οικονομικό έλεγχο των Κέντρων Πρόληψης?
Αν δεν είναι μνημονιακή, μήπως είναι άλλου τύπου δέσμευση? Πιο "εσωτερική"?
Ποια είναι η γνώμη του Σωματείου των Κέντρων Πρόληψης επ΄αυτού?
ΥΓ. Κατά τη γνώμη μας η παραίτηση του συναδέλφου διευκολύνει τη Διοίκηση στην εφαρμογή του σχεδίου της "φύγε εσύ - έλα εσύ" σε όλες τις θέσεις υπευθύνων τμημάτων, ώστε να μπουν άτομα της απολύτου αρεσκείας της και όπως ομολογούν στην συζήτηση για την Πλαγιαννάκου απόλυτα "δικοί" τους. Το ότι επί Πλατανιά και λοιπών γαλαζοπράσινων γινόταν τα ίδια και χειρότερα, με κανέναν τρόπο δεν απαλλάσσει τους τωρινούς Διοικούντες και τους συνδικαλιστές που τους υποστηρίζουν. Δυστυχώς για τους τωρινούς (και προς μεγάλη χαρά των προηγούμενων και των αντίστοιχων υποστηρικτών τους) επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση "όλα τα γουρούνια μια μύτη έχουν" ή αν προτιμάτε(αι) το λαϊκό άσμα "όλες είσαστε ίδιες στο μυαλό στη καρδιά στις συνήθειες" του υπέροχου Ζαγοραίου.

Θέμα τρίτο: 
Εφαρμογή του διευθυντικού δικαιώματος του ελέγχου του ωραρίου
Ο έλεγχος του ωραρίου είναι διευθυντικό δικαίωμα. Το ξέρουμε. Να κάνουμε όμως μια ....

Βασική ερώτηση: Η εφαρμογή του ωραρίου αφορά ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ τους εργαζόμενους/ες ή μόνο όσους/ες δεν μας αρέσουν? 
Και ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις: 
Υπάρχει κάποια απόφαση του ΔΣ ή άλλου Διευθυντικού Οργάνου που δίνει άδεια σε εργαζόμενους να μην έρχονται στη δουλειά και να εργάζονται από το σπίτι τους (μήπως πρόκειται για πρόγραμμα επιβράβευσης? Και αν ναι ποιοι επιβραβεύονται? οι αποδοτικοί εργαζόμενοι ή οι υποτακτικοί? Που μπορούμε να υποβάλλουμε το αίτημα τυχόν ενδιαφερόμενοι?)
Υπάρχουν υπεύθυνοι μονάδων που είναι πιο ικανοί από τους υπόλοιπους και μπορούν να βγάζουν τη δουλειά με δίωρη παρουσία (μήπως αυτό είναι βραβείο για την αποτελεσματικότητα της μονάδας? ή για το κόστος?)

Θέμα τέταρτο (και σημαντικότερο): 
Μελέτες κόστους αποτελεσματικότητας και αξιολόγηση μονάδων και υπευθύνων (ίσως και προσωπικού)

Ιστορικό: Ο Γενικός Διευθυντής, ομού μετά του Αναπληρωτού ΔΕΠ, είναι γνωστοί φαν του εκσυγχρονισμού γενικότερα και της ηλεκτρονικής αναβάθμισης ειδικότερα. Αγόρασαν διαδραστικό πίνακα (ότι και να σημαίνει αυτό και όσο κι αν κοστίζει) και καλούν τους υπεύθυνους των μονάδων για να τους δείξουν, στον διαδραστικό αυτό πίνακα, τα πεπραγμένα των μονάδων τους. Κυρίως στέκονται στο "πόσο πάει" ο ασθενής τον μήνα σε κάθε μονάδα και όσο χαμηλότερο το κόστος, τόσο περισσότερο χαίρονται αμφότεροι. 
Χαρακτηριστικά αποτελέσματα αυτής της ύπουλης αξιολόγησης?
--Μονάδα που ακόμη και ο ίδιος ο υπεύθυνος της  αναγνωρίζει τα κακά αποτελέσματα ως προς την κατάσταση των ασθενών της, ανακηρύσσεται "καλύτερη" όλων καθώς το κόστος ανά ημέρα για κάθε ασθενή ίσα που ξεπερνάει τα 3.5 ευρώ. 
--Μονάδες που είναι κοινώς παραδεκτό ότι φροντίζουν τους ασθενείς τους, κινητοποιούν και ασχολούνται μαζί τους εγκαλούνται γιατί έχουν λέει "υψηλό" κόστος.

Αυτή η αποτύπωση των δεδομένων των μονάδων παρουσιάζεται από τους ίδιους (υποθέτουμε και από τον Πρόεδρο) ως ένα είδος "μελέτης κόστους αποτελεσματικότητας" (cost effective για τους αγγλομαθείς). 
Με τη διαφορά ότι δεν λείπει μόνο η αποτελεσματικότητα. Το χειρότερο είναι ότι λείπει και η μελέτη.

Θελημένα ή αθέλητα ξεχνούν τα στοιχειώδη. Δηλαδή:
--ότι δεν μπορείς να κάνεις μελέτη κόστους αποτελεσματικότητας χωρίς να μετράς την αποτελεσματικότητα (πχ. παράλληλη χρήση ουσιών, ασφαλή χρήση, παραβατικότητα, αντιμετώπιση ψυχιατρικής συνοσηρότητας, μεταδοτικά, ορομετατροπές εντός των προγραμμάτων, θεραπείες για τις ηπατίτιδες και το HIV, συμμόρφωση στις θεραπείες για τις ηπατίτιδες και το HIV, εμβόλια, τακτικός περιοδικός έλεγχος για λοιμώξεις και δεν συμμαζεύεται...) 
--ότι δεν μπορείς να μετράς το κόστος χωρίς να επιμερίζεις το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων που καλύπτουν ανάγκες και σε άλλες μονάδες (πχ. παθολόγοι, φαρμακοποιοί κοκ)
--ότι το αποτέλεσμα των ουροληψιών μπορεί να αποτυπώνει μια πραγματικότητα αλλά πρέπει να γίνεται παντού με τον ίδιο τρόπο γιατί εξαρτάται πολύ από τη συχνότητα των ουροληψιών, την εφαρμογή call back, την τυχαιότητα και την αποφυγή "συνεννοήσεων" ως προς το πότε θα έρθει ο ασθενής για νέα ουροληψία και φυσικά από το εύρος των αξιολογούμενων ουσιών.
--ότι σε έναν οργανισμό με μισθούς πολλών ταχυτήτων λόγω μνημονίων, ασφαλιστικών μέτρων κλπ.μονάδες με παλιούς εργαζόμενους που έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα στην πρώτη ομάδα θα έχουν πολύ μεγαλύτερο μισθολογικό κόστος από τις άλλες που στελεχώνονται κυρίως με οκτάμηνα, ΔΠΥ, ΟΑΕΔ κοκ 
Τέλος ξεχνούν τα μαθηματικά του δημοτικού που λένε ότι όταν ο παρονομαστής μεγαλώνει η τιμή του κλάσματος μικραίνει: όσο πιο λίγους ασθενείς έχει μια μονάδα τόσο περισσότερο ακριβή θα είναι. (για τους δυσκίνητους: γραμματέας, φύλακας, γιατρός δεν μπορούν να κοπούν είτε η μονάδα έχει 60 ασθενείς είτε 120 είτε 200 χρειάζονται σε κάθε μονάδα). Αλλά το να είναι μικρές οι μονάδες είναι επιλογή, για να μην δημιουργείται η αίσθηση της αποθήκης ψυχών, να μην υπάρχει κοινωνική όχληση κλπ. 

Για να μην μακρηγορούμε, έχουμε την εντύπωση πως αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος που χρησιμοποιούν για να περάσουν και πάλι ένα τμήμα της κρυφής τους ατζέντας: να βγάλουν δηλαδή "κακές" επειδή ασύμφορες τις μονάδες που κάνουν δουλειά και δεν δίνουν αβέρτα κουβέρτα TH, τις μονάδες που δεν τους "κάθονται" καλά, τις μονάδες μεθαδόνης που πρέπει (εντελώς αντιεπιστημονικά και αυθαίρετα) να κλείσουν, όπως μας έλεγαν στην αρχή για το κλείσιμο της Νίκαιας (αν και μετά το πήραν πίσω. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την πρώτη αντιπαράθεση τα μισά και παραπάνω επιχειρήματα από όσα κατά καιρούς λένε τα παίρνουν πίσω, κατ΄εφαρμογήν της αγοραίας λογικής του "άμαπιάσει"). 

Οι διαδραστικοί πίνακες και τα εξελάκια είναι καλά για να παίζουν τις κυρίες κουμπάρες μεταπτυχιακοί φοιτητές. Δεν είναι για να καταλάβουμε τι γίνεται στις μονάδες του ΟΚΑΝΑ μετά από 20 χρόνια λειτουργίας. Να δούμε τι κάνουμε σωστά και τι λάθος και να προχωρήσουμε.
Και οι μελέτες κόστους αποτελεσματικότητας θέλουν κότσια και βαθιά γνώση όχι μόνο των τεχνικών ζητημάτων (γιατί υπάρχουν και τέτοια θέματα που γνωρίζουν οι ειδικοί), αλλά και των στοιχείων της θεραπείας. Δεν είναι "τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι" (Εκτός όταν μιλάνε μπακάληδες που θέλουν να κοροϊδέψουν ο ένας τον άλλο). 

Αντί για συμπέρασμα
Επί μήνες τώρα τους λέμε ότι το προσωπικό στις μονάδες στενάζει και χρειάζεται να στηριχτεί, να ακουστεί, να πει τη γνώμη του, να συζητήσει. 
Και αντ΄ αυτού εισπράττει απαξίωση και αδιαφορία.
Ίσως νομίζουν ότι δεν χρειάζονται πλέον το παλιό προσωπικό.
Προσπαθούν με τους νεοπροσληφθέντες να φτιάξουν ένα νέο σώμα πραιτοριανών, που δεν θα ξέρει την ιστορία του ΟΚΑΝΑ και τη συμβολή της τωρινής Διοίκησης και των περί αυτήν στην διολίσθηση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων υποκατάστασης. 
Κάνουν λάθος. 
Πολύ γρήγορα οι συνάδελφοι/ισσες καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και παίρνουν σιγά σιγά θέση. 

Και μιας και το ρίξαμε στις παροιμίες ας κλείσουμε με μια παροιμία που δεν αφορά μόνο τους εν ΟΚΑΝΑ Διοικούντες και υποστηρικτές αυτών, αλλά ολόκληρη την κυβερνώσα πρώτηφοράαριστερά, τους συνοδοιπόρους και τις παραφυάδες της: 

"Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται".

Τώρα πότε θα έρθει ο "επόμενος χρόνος" δεν ξέρουμε.
Απλά ελπίζουμε να μην αργήσει.... Και προσπαθούμε να το επισπεύσουμε... 
Με τις (πολύ μικρές) δυνάμεις μας...αλλά με μεγάλη αποφασιστικότητα και επιμονή...

48 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό το κείμενό σας, οι επισημάνσεις και οι αναλύσεις σας. Έτσι ακριβώς σκεφτόμαστε οι (ή πολλοί) "παλιοί". Λάβετε, επίσης, υπόψη σας ότι δεν είμαι αρσίτισσα. Ναι, είμαι θήλυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέτε ΑΛΗΘΕΙΕΣ και μπράβο !

    Παρακάτω τώρα, θέλετε να ακούσετε ΟΛΗ την αλήθεια;
    Αργήσατε δραματικά να μιλάτε έτσι ανοιχτά (αν και πάλι όχι και πολύ ανοιχτά.... απορώ τι φοβάστε και δεν γράφετε πχ σε ποιους υπευθυνους και μοναδες αναφέρεστε... ο βρεγμενος τη βροχη δεν τη φοβαται, ετσι δεν είναι;)
    Όταν σας είχαμε δώσει ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ δύναμη, δεν δείξατε τόσο μεγάλη αποφασιστικότητα κι επιμονή... Την σπαταλήσατε! Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν δε σας αρέσει να την ακούτε...

    Θα δεήσετε επί τη ευκαιρία που λένε, να μας ενημερώσετε για την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου; Υπάρχει κάτι Όλγα, Έμυ και λοιποί φίλτατοι της αρσυ που κάνει τζιζ;
    Ο Σύλλογος θα κάνει κάτι για να προστατεύσει όσες μονάδες/πρόσωπα πρόκειται κατά την εκτίμησή σας να υποστούν αυτά τα δόλια όπως τα περιγράφετε σχέδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως η Ιστορία λέει κάτι.. ότι οι πραιτωριανοι άντεξαν 300 χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και η σκλαβιά στους Οθωμανούς 400,
      αλλά ήρθε το 1821
      η χούντα πάλι 7
      αλλά, μέρες που είναι, ήρθε και η εξέγερση του Πολυτεχνείου (από μειοψηφίες για να συνεννοούμαστε...)
      Άρα;;;

      Διαγραφή
    2. Άρα δεν ξέρω να σου πω, γιατί στην τουρκοσκλαβιά και στη χούντα υπήρχαν πολύ πιο θαρραλέοι άνθρωποι....

      Διαγραφή
  4. Έχω μια απορία πραγματικά. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν έχετε ενδιαφέρον να μάθετε τι έγινε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου; Ή μαθαίνετε μέσα από άτυπα κανάλια και κονε; Α ρε χάλια που έχουμε.. Που θέλουμε και νέο Πολυτεχνείο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά κ έχουμε απορία όπως και απορία έχουμε ποιοι είναι αυτοί που εργάζονται απο το σπίτι και ποιοι δεν ελέγχονται για το ωράριο εργασίας τους!ΑΡΣΥ θα πρέπει να μας δώσετε εξηγήσεις γι αυτά που αναφέρεται και να μην το παίζετε Κινέζοι.

      Διαγραφή
    2. Αν είναι ψέμματα ας το διαψεύσει η Διοίκηση.
      Αν είναι αλήθεια τι νόημα έχουν τα ονόματα?
      Και αυτοί που το κάνουν το ξέρουν και η Διοίκηση.

      ΕΑλλά εσύ, ρε παιδάκι μου, πως σου προκύπτει ότι η αρσίτες το παίζουν κινέζοι όταν ουσιαστικά είναι οι μόνοι που ανοίγουν το θέμα της τιμωρητικής εφαρμογής του ωραρίου στις μονάδες με κίνδυνο να χαρακτηριστούν και ρουφιάνοι;

      Διαγραφή
    3. Περιμένεις εσύ από την διοίκηση να διαψεύσει ή όχι το γεγονός?Γιατί σ ενοχλεί να μιλήσει η ΑΡΣΥ ονομαστικά και να μην οδηγούμαστε σε πηγαδάκια?Μάλλον ανήκεις σ αυτούς που έχουν κονέ όπως ανέφερε ο συνάδελφος στις 17 Νοεμβρίου 2:45!Καλό είναι όταν προβάλλεται ένα θέμα να είναι ολοκληρωμένο!

      Διαγραφή
    4. Είναι σαφές ότι η ΑΡΣΥ φοβάται να μιλήσει ονομαστικά. Το γιατί φοβάται, δεν είναι σαφές.

      Διαγραφή
    5. Βρε φίλτατε ανώνυμε 17/11 6.51
      μην τα ξεφτιλίζετε τόσο όλα πια... Σιγά μην είναι οι αρσίτες οι μόνοι λεβέντες που ανοίγουν θέμα κλπ ταρατατζούμ ταρατατζούμ, λες και ξεκινάνε την νέα οκτωβριανή επανάσταση ! Εδώ τρέμουν για παράδειγμα να πουν ένα δυο ονόματα υπευθύνων που είναι για γέλια και για κλάματα.
      Α συγνώμη, το ερμήνευσες. Δεν το κάνουν για να μην τους πουν ρουφιάνους. Ποιοι; οι εν λόγω υπεύθυνοι και λοιποί, των οποίων τις συμπεριφορές σχολιάζουμε και κατακρίνουμε; Προσέξτε αρσίτες. Ο Πλατανιάς κι ένας δυο άλλοι που ψελλίσατε τα ονόματά τους όλα αυτά τα χρόνια, σας έχουν ήδη χαρακτηρίσει ρουφιάνους! Πωπω τι κακό!

      Διαγραφή
    6. Υ.Γ. προς φίλτατο ανώνυμο 17/11 6.51

      αν είναι ψέματα, γιατί λέτε βρε ατιμούλικα ψέματα; δε σας μάθανε να μη λέτε ψέματα;
      αν είναι αλήθεια, το νόημα των ονομάτων πονηρούλη ψευδοαφελή δεν είναι για αυτούς που το κάνουν ούτε για τη Διοίκηση που τους καλύπτει. Είναι για όλους τους υπόλοιπους, που έχουν δικαίωμα και όφελος να μαθαίνουν ποιοι είναι τα λαμόγια.

      Διαγραφή
    7. Όσο προσπαθείτε να καλύψετε τα λαμόγια τόσο περισσότερο είναι φανερό πως συντάσσεστε με αυτούς και σε ότι με αφορά δεν ανέχομαι για μερικά παρτάλια να με φτύνει όλη η κοινωνία. Δώστε τα ονόματα αλλιώς είστε το ίδιο με αυτούς, τέτοιοι συνάδερφοι δεν αξίζουν προστασία από κανέναν και δεν ανέχομαι να με ταυτίζουν μαζί τους.

      Διαγραφή
    8. Κρίμα αρσυ για τη στάση σας.

      Διαγραφή
    9. Σωστά!Αλλιώς να μην ανοίγετε θέματα αν δεν μπορείτε να μιλήσετε κ σας έχουν φιμώσει.Φτάνει πια τα δήθεν και τάχα μου ποιος ποτε και τι έγινε!

      Διαγραφή
  5. Αφού εσείς δεν γράψατε συμπέρασμα, θα πω εγώ ΤΟ ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ : αλίμονο σε οσους λίγους ΔΕΝ είναι λοβοτομημενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε μου λέτε βρε άρσυ, γιατί στο καλό οι νεοπροσληφθεντες συνάδελφοι να θέλουν να συνταχθουν με την ιστορία του οκανα και όχι να καταταχτουν στην πραιτωριανη φρουρά; δε βγάζει πολύ νόημα αυτό που λέτε.
    Ποπλιος Κορνήλιος Σκιπιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ενδεχόμενο να είναι απλά φυσιολογικοί άνθρωποι και ως τέτοιοι να μη θέλουν να γίνουν πραιτοριανοί σε ιντριγκάρει καθόλου ή σε αφήνει αδιάφορο?

      Διαγραφή
    2. Δε θα'λεγα ότι με αφήνει αδιάφορο. Μάλλον θυμηδία μου προκαλεί η σκέψη. Στο οκανα ούτε πολλούς "φυσιολογικούς" έχω συναντήσει, ούτε κατά μείζονα λόγο αληθινούς ιδεαλιστές.
      Η πραιτοριανή φρουρά δεν είχε ποτέ πρόβλημα στρατολόγησης.
      Π.Κ.Σ. (και όχι Π.Σ.Κ.)

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 17/11-6.42, στην παρούσα φάση του οκανα δεν είναι εύκολο να παραμείνεις φυσιολογικός άνθρωπος. Το λιγότερο που θα σου συμβεί είναι αργά ή γρήγορα να διαλέξεις πλευρά. Λυπηρό μεν αλλά μάλλον ρεαλιστικό.

      Διαγραφή
    4. Η πλευρά της πραιτωριανης φρουράς είναι γενικά πιο ελκυστική. Λυπηρό αλλά ρεαλιστικό.

      Διαγραφή
  7. Παρακαλώ πολύ, μπορείτε να μας ενημερώσετε εάν έχει πραγματοποιηθεί η "μελέτη" (λέμε τώρα) κόστους - "αποτελεσματικότητας" της ΜΕΨΥ; Το ρωτώ γιατί πληροφορίες λένε ότι οι εργαζόμενοι είναι σχεδόν όσοι και οι ασθενείς. Άσε, που ψάχνουμε τη μελέτη για τη διερεύνηση των αναγκών, που οδήγησε στη δημιουργία της και δεν τη βρίσκουμε.
    Αντίστοιχη μελέτη αναζητούμε και για μία άλλη υπηρεσία που ενημερωθήκαμε ότι φτιάχτηκε στο εκκεε, που θα αναλάβει κάτι σαν τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την επανένταξη. Ποιοι είναι αυτοί που επανεφευρίσκουν την αλφάβητο, ρε παιδί μου;
    Μέχρι στιγμής, πάντως, αυτό που έχει καταφέρει σε σημαντικό βαθμό η διοίκηση είναι να κάνει τις ειδικότητες κουλουβάχατα, (θεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές και διοικητικοί έγιναν ένα και μόνο οι γιατροί διατηρούν για την ώρα την αποκλειστικότητα της ειδικότητάς τους) καθώς επίσης και να φαινόμαστε σαν ένας πολύ "σημαντικός" φορέας εκπαίδευσης, χωρίς φυσικά να έχουμε τις σχετικές απαραίτητες πιστοποιήσεις. Όλα αυτά συνδέονται και με όσα αναφέρετε στο κείμενό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι γιατροί δεν θα χάσουν "την αποκλειστικότητα της ειδικότητάς τους". Υπάρχει Πατούλης.....

      Διαγραφή
    2. Για ποιο λόγο έγιναν ένα?εδώ υπάρχει μεγάλη φαγωμάρα κ διάσπαση

      Διαγραφή
    3. Για την δυσπεψία σόδα για την γκρίνια και την μίρλα ξύδι αγαπητέ/αγαπητή! Η αποτελεσματικότητα της ΜΕΨΥ όταν έρθει εκείνη η στιγμή θα προκύψει απο το ίδιο της το πλαίσιο.Μέχρι τότε ο αριθμός των παραπομπών σε αυτήν συνιστά μάλλον δείκτη μέτρησης της αποτελεσματικότητας των Μοναδων Υποκατάστασης.Αγάπη Μόνο!

      Διαγραφή
    4. ..... όταν έρθει εκείνος που αγαπώ....
      ώπα!

      Διαγραφή
    5. Ο δείκτης μέτρησης αποτελεσματικότητας των Μονάδων είναι οι παραπομπές στη ΜΕΨΥ; Είναι επίσημο αυτό;

      Διαγραφή
    6. Ήπια τη βότκα μου, σκέτο ξίδι! Δεν είδα γιατρειά! Χίκ.

      Διαγραφή
  8. Τελικά οι αρσίτες (με τις πολύ μικρές δυνάμεις) είναι ρουφιάνοι ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα γαλατικα και τα άλλα διεθνή συνδικάτα αποσύρθηκαν; μόνο για την Εμυ ενδιαφέρθηκαν; για όλα αυτά τα σοβαρά θέματα λειτουργίας του οκανα δε μπορούν να παρεμβουν; δε θέλουν; ο Πατουλς; κι αυτός νάνι τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα αλλάξουν τα πάντα!
    νέα πραιτωριανη.
    α! δεν είμαι αρσιτισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατι να μην μιλησουμε και για την τοξικοτητα της βουπρενορφινης εναντι της μεθαδονης? Για τις προαθετες βλαβες που προκαλει στο ηδη εξαθλιωμενο σωμα και την ψυχη του πρωην χρηστη? Η μεθαδονη μπορει να εχει "high" να μην ειναι αγωνιστης και να μην περιεχει ανταγωνιστη αλλα ειναι πολυ πιο φιλικη προς τον οργανισμο και με μικροτερη στερηση καθως και καλυτερη προσαρμογη της δοσολογιας στις αυξομειωσεις.γιατι τεινουν να την καταργησουν? Η απαντηση ειναι πως κοατιζει πιο πολυ απ τα σαπια prenorvin...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρετίσματα.... Εδώ, χρόνια τώρα, παίρνει κάποιος μεθαδόνη στο Πρόγραμμα της φυλακης, αποφυλακιζεται και τον βάζουν υποχρεωτικά σε βουπρενορφινη. Αυτό δεν έχει απασχολήσει την ΕΠΕΣΥ ή/και την ΑΡΣΥ. Δήθεν οι ασθενείς της μεθαδόνης της Νικαιας θα ναι οι πρώτοι που θα περάσουν με το ζόρι σε βουπρενορφινη. Αλήθεια ΑΡΣΥ;

      Διαγραφή
  12. https://twitter.com/okanila

    Αυτά είναι!!!! και στην Ινδονησία έφτασε ο οκανας τη χάρη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέλεια εξαντλήσαμε και αυτή την ανάρτηση πάμε για την επόμενη!Πραγματικά αυτό το ότι βγάζετε μία ανακοίνωση και μετά δεν απαντάτε στα σχόλια,δεν δίνετε εξηγήσεις-διευκρινήσεις και δεν παίρνετε θέση με ξεπερνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ούτε σχόλια αρσυ ούτε τίποτα.. γραμμένους μας έχετε κι εσείς, γραμμένους σας έχουν κι εσάς.. και πάει λέγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το Αττικό αναβαθμίζεται πολύ σαν Νοσοκομείο. Θα μπορεί να προσφέρει και βουπρενορφίνη και μεθαδόνη. Όποιοι έχουν δυσανεξία στη βουπρενορφίνη, θα έχουν την επιλογή της μεθαδόνης. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο Νοσοκομείο που παρέχει αυτή τη δυνατότητα στους ανθρώπους. Μήπως επειδή έχει Πανεπιστημιακή Κλινική Ψυχιατρικής, προχώρησε αυτή η εξέλιξη και δίνεται τέτοιο αβαντάζ στους θεραπευόμενους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν δεν μπορείτε να το πείτε εσείς μπορώ εγώ

    Βασική ερώτηση: Η εφαρμογή του ωραρίου αφορά ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ τους εργαζόμενους/ες ή μόνο όσους/ες δεν μας αρέσουν?
    Και ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις:
    Υπάρχει κάποια απόφαση του ΔΣ ή άλλου Διευθυντικού Οργάνου που δίνει άδεια σε εργαζόμενους να μην έρχονται στη δουλειά και να εργάζονται από το σπίτι τους (μήπως πρόκειται για πρόγραμμα επιβράβευσης? Και αν ναι ποιοι επιβραβεύονται? οι αποδοτικοί εργαζόμενοι ή οι υποτακτικοί? Που μπορούμε να υποβάλλουμε το αίτημα τυχόν ενδιαφερόμενοι?)
    Υπάρχουν υπεύθυνοι μονάδων που είναι πιο ικανοί από τους υπόλοιπους και μπορούν να βγάζουν τη δουλειά με δίωρη παρουσία (μήπως αυτό είναι βραβείο για την αποτελεσματικότητα της μονάδας? ή για το κόστος?)

    Καλογιάννης Απόστολος.... για αυτόν τον κύριο μιλάτε και λίγους ακόμα σαν αυτόν και από κακώς νοούμενη συναδελφικότητα τους αφήνετε ασύδοτους και παρέχοντας τους κάλυψη με την σιωπή προκαλείτε και την δική μας δικαιολογημένη η όχι οργή sic με αποτέλεσμα να την πληρώνουν άδικα οι σωστοί εργαζόμενοι που νοιάζονται για την δουλειά - λειτούργημα - που κάνουν, που νοιάζονται για εμάς τους θεραπευόμενους και ενώ είναι πλειοψηφία ( και δεν χωρά αμφισβήτηση για αυτό ) δεν μιλά κανείς σας, γιατι? Τι είναι αυτό που φοβάστε? Οι θεραπευόμενοι είναι μαζί σας στο να απομονωθούν όσοι "μας δουλεύουν" απ το σπίτι, όσοι φορτώνουν την δική τους δουλειά στους συναδέρφους τους, όσοι επειδή έχουν "άκρες" στην Αναγεννήσεως και στην Αβέρωφ έχουν καβατζαριστεί και έχουν γραμμένους στα π.π. τους εργαζόμενους και θεραπευόμενους.
    Και επειδή κάποια πράγματα που έχω γράψει και έχω πει παρεξηγήθηκαν και παρερμηνεύτηκαν (ορισμένα εσκεμμένα ) σας δηλώνω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ πως σε καμία περίπτωση δεν είμαι η ήμουν ποτέ υπέρ της κάθε μορφής βίας προς εργαζόμενους η άλλους συνανθρώπους μου. ( και εκτός μιας φοράς που αφορούσε αστείο μεταξύ εμένα και ενός φίλου - κάναμε πλάκα για τις ατάκες του Στέφανου Χιου - το οποίο και επίτηδες η όχι απομόνωσε μη γνωρίζοντας ο ανώνυμος συνάδερφος σας πως παραλληλα μιλούσαμε στο inbox και με τον τρόπο αυτό με παρουσίασε σαν ποιον άραγε? εκτός δηλαδή του άδολου αυτού ίσως πραγματικά άτυχου - κακού αστείου δεν ενόχλησα ποτέ μου κανέναν, ασχέτως δε με αυτά που έχω υποστεί και ακόμα και σήμερα υφίσταμαι με φανερό μάλιστα αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου. Αν οποιοσδήποτε επιθυμεί να μάθει τι πόλεμο δέχομαι από κάποιους λίγους εργαζόμενους και με ποιους τρόπους ο κύριος Καφετζόπουλος διαιρεί και βασιλεύει κ.α. καλούδια του εδώ είμαι. Την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς αυτό ρωτάμε τους συνδικαλιστές μας : τι φοβάστε;
      Δε νομίζω ότι θα μας δώσουν ποτέ απάντηση.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κύριε Βαλαχα ξέρετε είναι ποιό έντιμο και "αντρικιο" να πείτε Ναι τα είπα και τα είπα σε ανάρτηση που αφορούσε τον ΟΚΑΝΑ και Όχι τον Χίο.παρά να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Χωρίς κακία σας τα λεω , η ανάληψη ευθύνης είναι τίμια πράξη.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ μαζί σου συνάδελφε. Για την ανάληψη ευθύνης και την αξία της. Όπως ακριβώς κάνουμε και όλοι στον οκανα... από αρχαιοτάτων χρόνων.

      Διαγραφή
  17. πολλοι δυστιχοι περιμεναμε 4-5 χρονια για να σωθουμε..με ληπη ομως βρηκαμε μια το λιγοτερο ανεπαρκη δημοσια θεραπευτικη δομη.ενα ποτηρι τριμενα χαπια,δεν μας εχει μεινει δοντι..ανυπαρκτη σχεδον ψυχολογικη υποστηριξη,ανυπαρκτοι ελενχοι,αντιμετοπηση το λιγοτερο ρατσιστικη,αν καπου εχεις δικαιο καλυτερα πιες να το ξεχασεις γιατι να το βρεις δεν πεζει,και μια ελεινη διαφιμηση για την βουπρενορφινη η οποια δεν αρεσει σε κανεναν μας δεν καλυπτει κανεναν μας και τρεχα γυρευε τι ζημια εχει προκαλεσει στους ειδη ταλεπωρημενους οργανισμους μας.καλα δεν βλεπει κανεις οτι δεν λειτουργει το προγραμμα ετσι οπος ειναι?ειμαστε χιλιαδες και εχουμε οικογενειες,μας αξιζει σιγουρα κατι καλυτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή